ARSENAL I EN SKETCH

Hvis man følger Arsenal på sociale medier, har man nok lagt mærke til at de af og til deler kunst af Arsenal og spillerne, som de mere kreative fans har lavet. I denne artikel taler vi med kunstneren, der går under navnet Poorly Drawn Arsenal for at høre, hvordan hans Arsenal-tegninger blandt andet har været med til at hjælpe ham på vej med hans mentale helbred.

Af Christian Schlüter

Kunstneren bag Poorly Drawn Arsenal er selv stor Arsenal fan, og startede med at holde med klubben efter at have set Thierry Henry spille til VM. Som mange andre kunne kunstneren ikke få nok af at se Henry spille fodbold, og her startede fascinationen af Arsenal.

Poorly Drawn Arsenal startede som en hobby for seks år siden i et forsøg på at passe på det mentale helbred. Dog kan kunstneren godt se det ironiske i det, for som kunstneren selv skriver, så er det noget af en ’oxymoron’, at lave noget som er relateret til Arsenal for at passe på det mentale helbred. Meget af kunsten er desuden inspireret af blandt andet Steen og Stoffer, Foxtrot og Tintin, som kunstneren var glad for at læse som barn, og det kan tydeligt ses. Med tiden er hobbyen blevet mere til et arbejde, eftersom opmærksomheden og efterspørgslen er steget enormt.

Det kunne ses tilbage i december, hvor Arsenal lancerede en ny kollektion i samarbejde med Adidas. I forbindelse med lanceringsvideoen blev Poorly Drawn Arsenal kontaktet af klubben angående et samarbejde, hvilket ifølge kunstneren var en surrealistisk oplevelse og en drøm, som var blevet til virkelighed. I videoen er spillekortene som Aaron Ramsdale og Nikita Parris ses spille med designet af Poorly Drawn Arsenal.

 class=
Foto: Arsenal & YouTube

Favoritspiller og favoritøjeblik

Udover at lave kunst af Arsenal og nu også for Arsenal, er kunstneren som nævnt også stor fan af klubben. I øjeblikket er kunstneren særligt glad for Takehiro Tomiyasu:

Jeg har det med at hælde mod “unsung heroes”, og Tomiyasu er ved at blive det for Arsenal nu.

Desuden er fascinationen af Bukayo Saka stor, da kunstneren mener det unge stortalent er ”wholesome”, altså en person som virker rar og nede på jorden.

Favoritøjeblikket skifter mellem Andrey Arshavins mål til 2-1 mod Barcelona i Champions League tilbage i 2011, og Henrys mål første mål efter han kom tilbage til Arsenal på et lån fra New York Redbulls tilbage i 2012. Kunstneren overvejer, hvorvidt det blot er den gode kommentering af målene, som gør dem til favoritøjeblikke.

Kunstneren ved endnu ikke hvad fremtiden bringer, men at fokus er på at have det sjovt med Poorly Drawn Arsenal. Dog bliver det på nuværende tidspunkt eksperimenteret med animation af kunsten, som vi nok kommer til at se mere af i fremtiden.

Man kan følge Poorly Drawn Arsenal på diverse sociale medier, lige fra Twitter til Instagram. Desuden er der en webshop, hvor man blandt andet kan bestille kopper og t-shirts med print af kunstværkerne.

Indkøbskurv