ARSENAL GENANSÆTTER FYRET FANCHEF PÅ DANSK INITIATIV

Af Frits Ahlstrøm, TV3 Sport

Corona-krisen har haft økonomiske konsekvenser for mange klubber.

I Arsenal FC betød krisen, at klubben i januar i sin tredje fyringsrunde på mindre end et år afskedigede Mark Brindle; den meget populære liaison officer til de omkring 250 fanklubber verden over.

Thomas Ballegaard, formand for Arsenal Danmark siden 1999 – dengang med 250 medlemmer – reagerede prompte, og på hans initiativ lykkedes det at få Mark Brindle genansat.

-Mark Brindle har i en halv snes år betydet utroligt meget for alle klubbens udenlandske supporters, fortæller Thomas Ballegaard til TV3 Sport.
Så jeg informerede først vore 2.600 medlemmer, og dernæst kontaktede jeg Arsenals fanklubber i Sverige og Norge.
Jeg tilbød at skrive til Arsenal FC med en venlig og indtrængende anmodning om, at afskedigelsen af Mark Brindle blev trukket tilbage, tilføjer Thomas Ballegaard. Det var der massiv opbakning til.

Sverige Arsenal havde inden pandemien 5.000 medlemmer og Arsenal Norge 8.000; tallene er siden dalet til henholdsvis 4.000 og 6.000.

-Det skyldes, at mange i disse to lande er medlemmer for lettere at kunne bestille billetter til kampene på The Emirates, forklarer Thomas Ballegaard. Og dem har der reelt ikke været nogen af i lang tid.

Inden Thomas Ballegaard sendte sit brev til den administrerende direktør i Arsenal FC, havde han orienteret 165 ikke-britiske fanklubber i blandt andre Egypten, Kuwait, Belarus, Vietnam, Brasilien, Nigeria, Indien, Hong Kong, New Zealand, Algeriet, Tyskland og USA.

Han tilskyndede dem til også at skrive til klubben og bede dem give eksempler på den betydning, Mark Brindle havde haft for dem, og den værdi, de mente, han havde for samarbejdet mellem klubben og dens supporters.

Da Arsenal FC modtog brevet fra Thomas Ballegaard, indkaldte klubben Mark Brindle til et møde. Det var en torsdag. Den følgende mandag blev han genansat.

Thomas Ballegaard lærte Mark Brindle at kende allerede inden han kom til Arsenal FC i 2014.
-Jeg husker, han fortalte mig, at han i 1971 sammen med sin far havde set sin første kamp med Arsena, og at han lige siden havde drømt om at skulle arbejde for klubben.

 class=
Mark Brindle flankeret af Thomas Ballegaard og Tony Adams under foreningens generalforsamling på Brøndby Stadion i 2019

Mark Brindle bor stadig i Chelmsford, hvor han inden sin ansættelse i Arsenal FC drev klubbens fan-filial i Essex.
-Mark, der er 57 år, blev for nogle år siden ramt af en hjerneblødning, fortsætter Thomas Ballegaard. Da han var kommet sig over den, inviterede vi ham og hans kone og deres to børn til Danmark med alt betalt, inklusive et besøg i Parken til en landskamp mellem Danmark og Polen.

 class=
Mark Brindle (i midten til venstre) til frokost med Arsenal Denmarks bestyrelse i København i september 2017
Indkøbskurv