ALMUNIA: ET STORT TROFÆ VIL BRYDE ISEN

Arsenals tidligere målmand er ked af at se Arsenal i sin nuværende forfatning, men tror at Arteta er den rette mand til at vende skuden for The Gunners. En stor titel vil bryde isen, mener spanieren. 

Da en 27-årig Manuel Almunia skiftede Celta Vigo ud med Arsenal i sommeren 2004, havde Arsenal lige gået en hel Premier League-sæson ubesejret igennem, og blev af mange anset som en af verdens bedste fodboldhold. Udsigten til trofæer så på daværende tidspunkt god ud med store profiler som Patrick Vieira, Thierry Henry og en up and coming Cesc Fabregas. 

Da Almunia otte år senere forlod Arsenal havde den spanske keeper dog kun en enkelt FA Cup-triumf at se tilbage til. Senere har Arsenal haft succes med at hente flere FA Cup-titler til trofæskabet, mens det nuværende Arsenal-hold ikke har været i nærheden af at vinde noget på noget tidspunkt i løbet af denne sæson. Almunia føler med sin tidligere arbejdsgiver:

“Det er en skam at se en så stor klub so Arsenal være i denne forfatning. Ser man på deres historie, deres infrastruktur, britisk fodbold og som attraktion generelt set, burde Arsenal være i Champions League eller højere op i ligaen.”, siger Almunia i et interview med Marca

Almunia, der i dag tjener sine penge på at være målmandstræner i Qatar, mener dog, at Arsenal under Mikel Arteta har det, der skal til for påny at blive en force i engelsk fodbold. 

“Før eller siden vil de komme til at blive en del af de bedste igen, og jeg er sikker på, at Mikel vil gøre sit for at dette skal ske. For ikke langt tid siden var han selv spiller i klubben, hvor han delte omklædningsrum med nogen af de nuværende spillere. Han kender til moderne fodbold og ved, hvad der skal til for at få det bedste frem i sine spillere. Men han har brug for tid”.

“Når det kommer til trofæer, tror jeg det handler om æraer. En titel kan være med til at bryde isen. Herfra vil spillerne opbygge en tro på, at de kan mere, og herved vil der blive opbygget et momentum. 

Rivalisering med Lehmann

I interviewet med den spanske avis reflekterer Almunia også over sin egen tid i den engelske hovedstad og sit forhold til sin rival i Arsenal-målet Jens Lehmann. Først efter tre års intens kamp fik Almunia i 2007 vippet tyskeren af pinden som førstemålmand i klubben, og spanieren indrømmer, at hans forhold til Lehmann undervejs ikke altid var det bedste.

“Jeg havde en meget stor rivalisering med Lehmann, hvilket hjalp mig til at modne. Jeg lærte meget af ham. Jens er meget kompetitiv og en stærk karakter. Han var svær at arbejde med til tider, men jeg lærte en masse gode ting af ham, og i dag kommer vi godt ud af det med hinanden.” 

Manuel Almunia nåede i sine otte år hos Arsenal at spille 175 førsteholdskampe.

Indkøbskurv