5 ‘MUST SEE’-KAMPE I DENNE SÆSON

Premier League starter igen, og det betyder, at vi igen kan begynde at skrive i kalenderen, hvornår Arsenal skal vise sit værd. Når det ikke altid er lige let at komme til skærmen, er der selvfølgelig nogle kampe som betyder mere end andre. Denne artikel giver et overblik over , hvilke kampe du ikke må misse i den nye sæson.

Alle Arsenals kampe er selvfølgelig vigtige, og efter klubbens nedadgående formkurve de seneste år, er der ikke flere “lette” kampe i verdens stærkeste liga. Normalt ville denne liste næsten udelukkende bestå af den klassiske “top 6”, men grundet Arsenals svage form er der kommet andre modstandere i kampen om top 6. Klubber som Leicester, Aston Villa og Everton er blevet betydelig mere konkurrencedygtige, så kampene mod netop disse modstandere er blevet betydeligt vigtigere.

De fem kampe

Chelsea (H) d. 22. august 2021

Man er selvfølgelig nødsaget til at se sæsonåbneren imod Brentford, men grundet skader og spillere som er kommet sent hjem fra ferie, kan det desværre blive et amputeret Arsenal mandskab. Et London-derby er altid specielt, især mod Chelsea. Siden Arsenals “Invincibles” har Chelsea, samt Man City, domineret engelsk fodbold og det begynder at blive sværere at sige til sig selv, at London stadig er rød når Chelsea bliver ved med at vinde de store trofæer. Arsenal har dog haft et godt tag på Chelsea de seneste par sæsoner. Arsenal har vundet tre ud af de sidste fire kampe og spillet en uafgjort. Det ville gøre meget for selvtilliden i truppen hvis man kunne forlænge den stime.

Tottenham (H) d. 26. september 2021

Det bliver ikke mere specielt end et North London Derby på hjemmebane , nu med tilskuere. Tottenham-kampen er altid det første kryds i kalenderen for en Arsenal-fan. Rivaliseringen går helt tilbage til starten af 1900-tallet, og selvom Arsenal har haft betydelig mere succes end Tottenham, så har Tottenham bevist de sidste par sæsoner, at de ikke er Arsenal underlegne. Med nogle fantastiske kampe på The Emirates de seneste år er der lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp, hvor fansene må være ærgerrige for at komme på stadion og råbe igen. Derudover bliver det også spændende at se om Harry Kane kan udbygge sin status som all-time North London Derby -topscorer, eller om han til den tid har pakket taskerne og forladt Spurs.

Manchester United (U) d. 30. november

Den første og eneste udekamp på listen er på Old Trafford mod Manchester United. Denne rivalisering var en en af de mest prominente i 00’erne i Premier League, men efter de to klubbers forsvinden fra toppen af ligaen har det for begge klubber været nogle hårde genopbyggende år. United ser dog ud til at være på rette spor med indkøb som Sancho og Varane, hvilket viser noget ambition hos De Røde Djævle. Arsenal har været dygtige mod United de seneste år, hvor vi er ubesejret i 5 kampe (3V, 2U). I sidste sæson slog Arsenal sågar United på Old Trafford, den første siden 2006 i Premier League-sammenhæng, så det er vel ikke umuligt at forestille sig, at Arsenal kunne snige sig hjem med endnu en kneben sejr i denne sæson.

 class=
Jubel på Old Trafford i november 2020. Foto: Stuart Macfarlane, Arsenal

Liverpool (H) d. 26. februar

Arsenal mod Liverpool er ikke en særlig “ondskabsfuld” kamp. Til gengæld er der altid fuld knald på, når de to klubber møder hinanden. Nogle mere ensidig end andre. I de sidste fem Premier League kampe mellem Arsenal og Liverpool har der været sammenlagt 20 mål blandt de to mandskaber, så man er næsten altid lovet underholdning, når de to storhold støder sammen.

Leicester (H) d. 12. marts

Selvom en Leicester kamp ikke har samme glamour som et møde med Manchester City, er der en del mere på spil. Man nok forvente at Leicester er en af The Gunners største modstandere ift. 4-6 pladsen. Det her er derfor en rigtig 6-points kamp imod en direkte rival i tabellen. Resultaterne imod Leicester er meget svingende i nyere tid, men hvis Arsenal kan få fat James Maddison ville det være en kæmpe svækkelse for Leicester.

 class=
Arsenal kunne ikke holde styr på Leicester i sidste års hjemmekamp mod The Foxes. Foto: Stuart Macfarlane, Arsenal
Indkøbskurv