5 AF DE BEDSTE PRE SEASON-MÅL

Opstartsfasen er allerede fuld i gang for Mikel Arteta og hans tropper, der igennem træning og kampe i både ind – og udland skal gøre sig klar til ligapremieren mod Brentford d. 13 august. I denne artikel har vi fundet fem af de bedste mål fra træningskampene frem igennem de seneste par år, hvor der særligt er et mål, som skiller sig ud fra de andre. 

Olivier Giroud vs Napoli 2013

Arsenal har forud for mange sæsoner været vært for træningsturneringen Emirates Cup, hvor flere seværdige kampe er blevet udspillet. I 2013 gæstede blandt andet Napoli den engelske hovedstad, og med prominente herrer som Goran Pandev, Lorenzo Insigne og en vis Gonzalo Higuain på toppen havde Arsenals forsvar rigeligt at se til i løbet af kampen. Dysten mellem det engelske og italienske mandskab endte 2-2, hvor Arsenals Olivier Giroud noterede sig for et ganske akrobatiske mål for The Gunners. Efter et hjørnespark sejlede bolden ind til den stærke franskmand, som skabte sig selv plads mellem venner og fjender til at flugte bolden i mål ved at lave et saksespark.

Pierre-Emerick Aubameyang vs Borehamewood 2018

En anden af de mere gængse opstartstraditioner i Arsenal er en træningskamp mod den lokale partnerklub Borehamwood. Arsenal har i mange år benyttet sig af Borehamwoods stadion i forbindelse med kampe for Arsenals reserve – og ungdomshold, ligesom det også er Arsenal Womens hjemmebane. Arsenal plejer derfor blandt andet at kvittere med en træningskamp mod Borehamwood, der spiller i den engelske Conference League. Senest Arsenal gjorde dette var i 2018, hvilket også var første gang Unai Emery stod i spidsen for The Gunners. Arsenal endte med at spadsere sig igennem kampen og vandt 8-0, blandt andet på baggrund af et vidunderligt mål af Aubameyang, som fra udkanten af feltet krøllede bolden flot op i det modsatte målhjørne i løbet af første halvleg.

Alex Iwobi vs Lyon 2015

I opstartsfasen har Arsenal ligesom mange andre klubber tradition for at lade en række unge kunne bevise deres værd i førsteholdssammenhæng. Opstartsfasen i 2015 stod i høj grad i Alex Iwobis´ tegn med flotte optrænener og ikke mindst et debutmål for sin barndomsklub. Debutmålet faldt i en 5-1-afklapsning af Lyon i 2015-udgaven af Emirates Cup, hvor nigerianeren kronede en hurtig og velopsat omstilling ved at hamre bolden i nettaget bag en sagesløs Antony Lopes i Lyon-buret.

Theo Walcott vs Szombatheleyi Haladas 2008

I mange år havde Arsenal under Arsene Wenger for vane at holde træningslejr i Østrig, før det for alvor kom på mode at skulle holde store træningsturneringer i USA og Østasien. I Østrig kunne Wenger holde fokus på at få sit mandskab i god form, mens der fra tid til anden også blevet spillet en træningskamp mod et lavererangerende mandskab. I 2008 tørnede Arsenal blandt andet sammen med det ungarske mandskab Szombathelyi Haladas, der på det tidspunkt netop var rykket op i den bedste ungarske række. Det kuede dog ikke miniputten at skulle spille mod Wengers mandskab, og kom således foran efter 24 timer. Arsenal endte dog med at få 1-1 på et mål af Theo Walcott, som havde profiteret af et en yderst flot assist af danske Nicklas Bendtner. Tjek målet ud i denne video fra 2.35.

Thierry Henry vs SC Weiz 2005

Arsenals mest scorende spiller gennem tiderne Thierry Henry har scoret et væld af spektakulære mål i den rød/hvide-trøje.  

Et af Henrys absolut vildeste mål er dog ofte blevet glemt i perlerækken af vidunderlige fuldtræffere den franske stjerne har scoret. Målet blev scoret i en træningskamp i 2005 mod østrigske SC Weiz, der på dagen ikke fik en fod til jorden. Det østrigske mandskab kunne da bare også se på, da Henry jonglerede bolden over hovedet på en modspiller , inden franskmanden elegant lobbede målmanden fra ca. 20 meters afstand. Og selvom træningskampe godt kan virke en anelse tandløse og ligegyldige, er det alligevel de færreste spillere, som kan levere et mål, som Henry gjorde i dette tilfælde.

Indkøbskurv