3 TING VI LÆRTE AF WATFORD – ARSENAL

Arsenal fik mandag aften en tiltrængt sejr på udebane i Premier League-kampen mod Watford, hvor der måtte slides og kæmpes til det sidste på trods af at have spillet i overtal i 80 minutter af kampen. Her er tre ting, vi lærte;

Leno leverer

Arsenal skal være glade for den tyske målmand, Bernd Leno, som igen i går leverede en stærk præstation. Var det ikke for hans målmandsegenskaber, kunne Watford nemt have scoret et mål eller to i første halvleg. I den første situation måtte han ud i en refleksredning efter en standardsituation, hvor Arsenal ikke formåede at cleare bolden ud af forsvarszonen godt nok. En hurtig reaktion på stregen resulterede i, at han med nød og næppe fik pareret bolden på stolpen – en strålende aktion! Minutterne efter fik Watford et frispark i en kunstig position, hvor den tyske målmand endnu engang var tvunget ud i en verdensklasseaktion. Et godt, tempereret frispark over muren, som Leno tog sig af på fineste vis.

Efter en stille indkøringsfase i Premier League har Bernd Leno for alvor cementeret sin plads mellem stolperne. Udover at være en vigtig del af spillet på bolden, har han også bevist sit værd i flere omgange i spillet med hænderne. Det kan vise sig, at prisen man betalte Bayer Leverkusen i sommers, er et scoop, da han ligner en målmand, som Arsenal får glæde af mange sæsoner ud i fremtiden.

Manglende know-how

Arsenal har haft det enormt svært på udebane i denne sæson, og i går var endnu et eksempel på dette. På trods af udvisningen til Watfords Troy Deeney efter ti minutter spil, sad man ikke med fornemmelsen af, at Arsenal havde kontrol over kampens udvikling.

Det havde været forventeligt, at et hold med ambitioner om at spille med i toppen af Premier League ville tage teten og ”dræbe” kampen hurtigst muligt og tage gassen af publikum og Watford. En kombination af en trukket håndbremse og manglende effektivitet foran målet gjorde, at Watfords 10 mand i store dele af kampen var på lige vilkår med Arsenals 11.

Et skoleeksempel på den manglende know-how kan ses i de situationer, hvor Arsenal laver frispark på Watfords spillere steder på banen, som giver dem mulighed for at satse på offensive standardsituationer. Shkodran Mustafi er den største synder på dette områder. I stedet for at bruge sin krop og holde sin modstander fejlvendt skubber han modstanderen i jorden, hvilket resulterer i frispark til modstanderen.

Var Vicarage Road intimiderende? Så vent til San Paolo!

Arsenals uruguayanske midtbaneterrier, Lucas Torreira, var involveret i situationen, hvor Troy Deeney blev udvist. Dette betød, at han fik publikum på nakken, som buede af ham, når han modtog bolden. Det røde kort gjorde samtidig, at stemningen på lægterne steg markant, og der kom et ekstra pres på Arsenals spillere og dommer.

Lucas Torreira blev skiftet ud i halvlegen, og efter kampen udtalte Unai Emery, at stadion var imod ham og det var den bedste løsning. Hvis de 20.000 tilskuere på Vicarage Road kan sætte Arsenals spillere ud af kurs, så vent til de møder 60.000 ellevilde og passionerede tilskuere på San Paolo i Napoli.

Indkøbskurv