3 TING VI LÆRTE AF TOTTENHAM – ARSENAL

På trods af en flot holdpræstation på udebane mod Tottenham sidder de fleste Arsenal-fans med en sur fornemmelse efter lørdagens North London Derby. Her er tre ting, vi lærte af kampen.

Emery brillerede

Unai Emerys udvalgte 11 skabte stor diskussion og løftede øjenbry i optakten til den store kamp. Profiler som Pierre-Emerick Aubameyang, Mesut Özil, Lucas Torreira og Sed Kolašinac var alle blevet henvist til bænken. Et risikabelt træk af Arsenal-træneren, der dog hurtigt blev belønnet gennem Aaron Ramseys mål. Særligt Ramsey og Henrikh Mkhitaryan strålede i en første halvleg, hvor Arsenal stod kompakt, men stadig bød værterne op til dans.

Gennem stor løbevillighed og taktisk balance formåede The Gunners at holde Tottenham fra fadet, samtidig med at de hele tiden holdte Tottenhams defensivt beskæftiget med farlige kontraangreb. Unai Emerys tilfredshed med sin egen opsætning af holdet kunne ses på udskiftningerne. Udskiftningerne var alle direkte i form af Torreiras bytte med Matteo Guendouzi, Aubameyangs med Alexandre Lacazette og Özil, der byttede med Ramsey. 

VAR

Mon ikke at en del VAR-skeptiske Arsenal-fans i dag skiftede holdning til dommerredskabet. Arsenal kunne med stor sandsynlighed have nuppet de tre point, såfremt dagens dommer Anthony Taylor havde haft VAR til rådighed.

Harry Kanes tydelige offside, Danny Roses mulige røde kort og Jan Vertonghens tidlige indtrængning i feltet under Aubameyangs straffespark var alle kampafgørende hændelser. Dagens North London Derby kan derfor være kampen, der har overbevist selv de skeptiske Arsenal-fans om at få indført VAR fra næste sæson i Premier League.

Mkhitaryan kan blive et dødbringende våben i jagten på Champions League

At kalde Mkhitaryan en glemt mand efter hans skade er nok en overdrivelse, men efter en lunken start på sæsonen har den armenske midtbanespiller i de seneste kampe vist sine store kvaliteter frem. Mkhitaryan sikrede sig startpladsen foran blandt andre Özil efter en solid præstation i onsdagens kamp mod Bournemouth. Denne plads må formodes at være blevet cementeret efter en stærk kamp på Wembley.

Mkhitaryan løb solen sort i 90 minutter og bidrog med skarpe pasninger i mange af de farlige kontrastød, som Arsenal skabte. Ydermere bragte Mkhitaryan sikkerhed på bolden samt rutine. Den tidligere Dortmund-profil kommer til at være en rigtig vigtig spiller i de kommende måneder, hvor Champions League-pladsen skal sikres gennem enten ligaen eller Europa League.

Indkøbskurv