3 TING VI LÆRTE AF NAPOLI – ARSENAL

Arsenal er videre til Europa League-semifinalerne efter to flotte præstationer mod det italienske storhold Napoli. Her er tre pointer at tage med fra Arsenals anden sejr på otte dage mod Carlo Ancelottis mandskab.

Af Mads Adam Wegener

Arsenal kan vinde uden at være prangende

At hente to sejre på lidt over 74 timer er en præstation i sig selv. Tilmed at gøre det på to svære udebaner i to forskellige ligaer mod to forskellige fodboldtilgange gør Arsenals påskeuge dog endnu mere speciel. Hvad der ligeledes gjorde de to resultater specielle var, at Unai Emerys mandskab ikke spillede sprudlende, som vi kender det fra Emirates Stadium, men klygtigt og forholdsvist disciplineret.

Specielt på Vicarage Road mod The Hornets var Arsenal ikke særligt velspillende, men alligevel kom sejren i hus. Det samme var tilfældet torsdag, da Arsenal specielt i anden halvleg lukkede ned for et Napoli-hold med offensive profiler som Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Arkadiusz Milik, Piotr Zielinski med flere.

Med til historien hører det til, at Arsenal med et 2-0-resultat fra første kampe allerede har lagt et solidt fundament for returopgøret, og da først Alexandre Lacazette havde scoret til 1-0 var der ikke meget gejst at spore hos Napoli-spillerne.

Defensiven er ikke så ringe endda

Når Arsenal-fans og fodboldfans i al almindelighed snakker om defensiven hos The Gunners er det ikke ligefrem de mest positive vendinger, der bliver benyttet. Specielt har midterforsvaret fået høvl, hvilket til dels har været retfærdigt, til dels uretfærdigt.

Ser man på Arsenals formkurve på det sidste, har Unai Emerys mandskab nemlig i deres sidste syv kampe i alle turneringer kun indkasseret et enkelt mål, mod Everton på udebane.

Der er flere gode grunde til, at der ikke er gået så godt med defensiven på det seneste. Taget tingene i betragtning har heldet til tider begunstiget Arsenal, og både Manchester United og Napoli havde store chancer til at score mod The Gunners.  

De rødblusede fra Nordlondon har dog for det første også haft gavn af stærke målmandspræstationer fra Petr Cech og Bernd Leno, hvor specielt tyskeren har gjort sig bemærket med fejlfrie præstationer på det seneste. Arsenal har dog også nydt godt af samarbejdet mellem de to rutinerede stoppere Laurent Koscielny og Sokratis, der som makkerpar har givet ro til det bagerste geled. Samtidig har Granit Xhaka vist et højt niveau, og således været et stærkt led i Arsenals defensive organisation.

Ligeledes har Emery taktisk også været god til indstille sin defensiv til de enkelte kampe. Mod Napoli var Arsenal blandt andet gode til at skubbe Napolis offensive spil ud i siderne, hvilket passede de duelstærke midterforsvarspillere Koscielny og Sokratis glimrende.

Ramseys skade kan blive dyr

Nok det eneste minus man kan tage med fra kampen på San Paolo var skaden til Aaron Ramsey i første halvleg. Waliseren har leveret den ene pragtpræstation efter den anden efter han i starten af marts blev annonceret som Juventus-spiller fra næste sæson.

Det kunne dog godt tyde på at Ramsey lige så godt kan blive i Italien og indstille sig på sin nye tilværelse i Torino. De første meldinger går nemlig på, at Ramsey skulle have pådraget sig en muskelskade hvilket i værste fald betyder, at han ikke er klar til at spille længere for resten af denne sæson, og derfor også for Arsenal i det hele taget.

Ikke nok med at det ville være et utrolig kedeligt punktum at sætte for midtbanespillerens flotte Arsenal-karriere. Det vil også være et stort tab for Arsenal i slutspurten i både Premier League og Europa League. Med den form Arsenals semifinalemodstander Valencia har vist på det seneste i både La Liga og Europa League, kan det godt gå hen og blive to yderst vanskellige opgør for Arsenal. Samtidig står Arsenal tilbage med tre udebanekampe i Premier League, hvor specielt kampene mod Wolverhampton og Leicester i næste uge bliver svære.

Må Arsenal komme godt igennem disse kampe – med eller uden Ramsey.

Indkøbskurv