3 TING VI LÆRTE AF KAMPEN MOD LIVERPOOL

3 ting vi lærte mod Liverpool…

1. Når vi stempler ud, så stempler vi fuldt ud.
Det er som om der opstår en form for kollektiv, mental absence i det sekund vi scorer. Vi så det både mod Manchester United og mod Spurs. United udlignede begge vores mål inden for de første 4 minutter efter vores scoringer. Mod Spurs gik der dog 20 minutter, så scorede de så til gengæld også to gange på 4 minutter.
I lørdags gentog vi så kunststykket. 4 minutter efter, at Aitland-Miles bragte os foran, udlignede Firmino, og bare 2 minutter senere var de foran. Det kan virke som et absurd forslag med tanke på, at vi taler om professionelle fodboldspillere, men måske var det en ide at køre nogle træningsøvelser, hvor man i 10 minutter bare sparker alle bolde ud af kommunen, og trækker alle de frispark man kan. Man kunne kalde den “Stoke-øvelsen”, og i en periode bruge den som go-to taktik efter enhver scoring.

2. Dommerpræstationen var til at grine af.
Den engelske komiker John Oliver er én af undertegnedes favoritter, når han dissekerer amerikansk politik og de amerikanske medier. Navnebror dommer Michael Oliver ligger til gengæld knapt så højt på listen over mine favoritter fra det engelske, og hans præstation i lørdags gjorde det ikke bedre. To forkert-dømte straffespark, én manglende offsidekendelse på et mål og en serie af ikke-givne frispark og gule kort gjorde en i forvejen svær opgave ganske umulig. Oliver må øve sig på sin dommergerning – eller slå over i komikerfaget som sin navnebror.

3. En halv Koscielny er bedre end en hel Mustafi.
Forskellen mellem de to spillere var tydelig i lørdags, hvor Mustafi fik den ene halvleg og Koscielny den anden. Mustafi er i sig selv en fare, når han galoperer efter bolden hver eneste gang, den kommer i nærheden af ham. Hans uforudsigelighed  destabiliserer resten af forsvaret i en sådan grad, at det nærmer sig det groteske. Koscielny er uden tvivl stadig rusten, og vi så konsekvensen af det mod Southampton, hvor hans indgreb manglede timing. Men bortset fra det, bør han stadig komme på holdkortet før Mustafi.

Indkøbskurv