3 TING, VI LÆRTE AF KAMPEN MOD FULHAM

Opgøret mod Fulham bød på tre tiltrængte point og til tider godt spil. Her er 3 ting, vi lærte af kampen.

1. Iwobi som kreatør – farlig fra venstre

I fraværet af Mesut Özil måtte nye offensive kræfter træde til som omdrejningspunktet. Netop dette lykkedes Alex Iwobi fint med, og når han var på bolden på den sidste tredjedel af banen, blev det særlig farligt. Han indgik godt i samspil med Kolasinac i overlap og Lacazette længere fremme. Det resulterede i en assist til Xhaka til stillingen 1-0, samt kraftig involvering i opspillet til Lacazettes scoring. Iwobi må hæve bundniveauet, og levere flere præstationer som denne, hvis han vil bevise sig som en langsigtet løsning i Arsenals offensiv.

2. Kompromisløs Emery, og stor fan-support til Lacazette

I kampens 75. minut skete noget ganske interessant. Opgørets anden målscorer Alexandre Lacazette måtte lade sig udskifte endnu engang, og ind kom Aaron Ramsey. Det foregik til markante buh-råb fra Arsenal-tilhængerne, der bekendtgjorde tydelig utilfredshed med de for få minutter til den franske skarpskytte. Emery har i et interviewe efter kampen forklaret udskiftningen, som et taktisk forbehold for Fulhams indskiftning af boldstærke Seri, som Ramsey skulle dække. Det virker som om, Emery ingen kvaler har med at pille fan-favoritter og dyre stjernespillere ud, hvis spillet kræver det.

3. Emery leder stadig efter favorit-formationen

To eller tre midterforsvarer? Wing-backs eller traditionelle backs? Én eller to angribere? Emery virker glad for de offensive muligheder, der kommer med wing-backs, og det kræver ekstra bemanding i det centrale forsvar. Det virker dog efterhånden som om, at jo flere midterforsvarer, der smides i startopstillingen, jo flere fejl opstår (uden at nævne specifikke eksempler fra Liverpool-kampen). Også mod Fulham havde modstanderen nemt ved at spille sig til chancer mod os.

Indkøbskurv