3 TING, VI LÆRTE AF KAMPEN MOD BLACKPOOL

Aubamayang, Özil og de store kanoner blev hjemme i London, mens de unge stjernefrø og rotationsspillere sikrede avancement til 4. runde af FA Cuppen. Her er 3 ting, vi lærte af kampen.

1. Skader udfordrer stadig Emery

I en opstilling, der var præget af nye ansigter, så var der alligevel en del gengangere, som højest sandsynligt ikke var blevet kastet i aktion lørdag aften i Blackpool, hvis Emery havde en skadesfri trup at arbejde med. Specielt forsvaret er under hårdt pres i øjeblikket, hvor Sokratis og Kolasinac nok begge havde håbet på en weekend på sofaen. I fraværet af Monreal, Mustafi, Holding og senest Koscielny, som udgik under opvarmningen, så blev det til fuld tid til de to normale startere.

2. Akademispillere strålede

De omkring 5000 medrejsende Arsenal-fans fik muligvis et glimt af fremtiden. Spillere fra egen avl greb chancen og strålede under rampelyset. Især Joseph Willock tog teten med sine to mål og viste glimt af sit potentiale. Willock var ikke den eneste fra London Colney akademiet, som viste sig frem. Velkendte Alex Iwobi skød brystet frem med et mål og så ud til at nyde statussen som værende en af de erfarne spillere. Nketiah skød med løst krudt, men efterlod alligevel et præg på kampen. Det blev til fuld tid for Maitland-Niles, mens Zech Medley og Bukayo Saka begge fik knap 10 minutter. Alt i alt positivt af se effekten af de store investeringer i akademiet og Emerys lyst til at bruge unge britiske spillere, mens det gamle britiske ”core”, så småt er ved at gå i opløsning.

3. Cech starter i FA cuppen og Lacazette leder stadig efter formen

Spørgsmålet om, hvem der skal vogte stængerne i FA cuppen ligger altid og lurer. Lørdag aften blev vi meget klogere på lige dette spørgsmål, eftersom Emery valgte at følge traditionen om at lade 2.-målmanden starte i FA cuppen. Dette betød et gensyn med Petr Cech, som på vanelig vis gik til opgaven med stor professionalisme og viste i momenter sin rutine og klasse frem, hvilket resulterede i, at han holdt målet rent.

Det mest prominente navn i truppen, der var rejst de ca. 65 miles fra London til Blackpool, var vores franske spydspids, Alexandre Lacazette, som fra starten af opgøret måtte tage plads på bænken. I vanlig Emery-stil, så valgte den spanske træner midt i 2. halvleg at sætte Lacazette på banen. Førhen er Europe League blevet brugt som platform for de selvtillidsmanglende førsteholdspillere, og med indskiftningen af Lacazette virkede det endnu engang som Emerys strategi. Desværre gik Lacazette målløs fra banen og leder stadig efter opskriften, som gjorde ham til klubbens topscorer sidste sæson.

Indkøbskurv